Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@17:17:14 GMT

شاید 20 سال دیگر تلفن روی میز رئیس‌چمهور آمریکا ساخت افغانستان باشد!

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۰۴۰۰

شاید 20 سال دیگر تلفن روی میز رئیس‌چمهور آمریکا ساخت افغانستان باشد!

‍‍‍‍‍‍

گروه فارس پلاس ـ حبیب ترکاشوند ـ برنامه های عادی بی بی سی به یکبار قطع می شود و مجری بر صفحه تلویزیون ظاهر می شود. با شور و حرارت خاصی از یک خبر بسیار مهم و فوری خبر می‌دهد:

«سلام به شما همراهان تلویزیون بی بی سی فارسی؛ امروز ۸ اکتبر ۲۰۰۱، همزمان با ۱۶ مهر ۱۳۸۰ با یک بخش خبری فوری در خدمت شما هستیم: «طالبان نابود شد» ستار مجیدی گزارش می دهد:

تلویزیون بی بی سی، تصاویری از جنگ افغانستان و قدرت‌نمایی ناتو را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویری از هواپیماهای آمریکایی که مثل ریگ بیابان  بمب روی سر مردم بی‌پناه خالی می‌کنند.

همزمان با نمایش این تصاویر گزارشگری با لهجه غلیظ افغانی شروع به صحبت می‌کند:

«۲۴ ساعت است که طیاره‌های آمریکایی و متحدانش خواب را از چشم طالبان گزفته‌اند، هرچند صدای ناله و فغان مردم هم در میان غرش طیاره‌ها و ناره و دود هاوان (توپ خمپاره) و راکت گم شده است اما از پس این دود و آتش‌ها، آفتاب بالا خواهد آمد و بر افغانستان آزاد از طالب خواهد تابید .

جورج بوش رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به مردم افغانستان و مجامع بین‌المللی قول بناکردن افغانستانی نو داده است.

 کارشناسان می‌گویند اگر چه امکان دارد کشته‌های بمباران‌های ناتو  در افغانستان با کشته‌های هیروشیما و ناکازاکی ژاپن برابری کند، ولی این لشکرکشی نوید ژاپنی جدید و نو با خود دارد ژاپنی پیشرفته‌تر  این بار در غرب آسیا»

برای ادعای گزارشگر بی بی‌سی، باید استنادی نیز می‌آوردند و اینجاست که بخشی از سخنرانی زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه جورج بوش در امور افغانستان همراه با تصویرش پخش می‌شود که می‌گوید:

«ملت‌های منطقه به چشم خود معجزه آمریکا را ببینند؛ طالبان نابود شد و ژاپن غرب آسیا به زودی چشم‌ها را خیره خواهد کرد.»

بعد از سخنان خلیل‌زاد، بار دیگر نوبت گزارشگر افغانی بی بی‌سی است که با جمله تاریخی خود گزارش را به پایان برساند:

«کسی چه می فهمد شاید بیست سال دیگر تلفن سر میز رئیس جمهور آمریکا ساخته افغانستان باشد. ستار مجیدی، بی بی سی، کابل»

 

 

بزک کردن چهره ارتش متجاوز آمریکا و ناتو به افغانستان تنها به رسانه‌های غربی محدود نشد بلکه در این سوی دنیا نیز غربگرایان تمام قد به صحنه آمدند تا روایت  آمریکا و متحدانش را در جامعه ایرانی نیز باورپذیر سازند و حمله مغول‌وار اشغالگران را بهانه‌ای برای پیشرفت و بسط آزادی در این سرزمین ترسیم نمایند.

افزایش ارزش پول افغانی، افزایش آزادی‌های مدنی، رشد و توسعه سریع افغانستان، ایجاد نهادهای دموکراتیک، ایجاد تشکل‌های مردم‌نهاد، بزرگنمایی از جنبش‌ها و فعالیت‌های زنان و ...تنها بخش کوچکی از اخبار و گزارش‌هایی بود که هر روز در رسانه‌های غربگرای داخلی از وضعیت افغانستان جدید گزارش می‌شد.

این فضاسازی ها به قدری شدید بود که بخشی از مردم کوچه و بازار نیز این اخبار را باور کرده و گاها لطیفه می ساختند که به زودی جوانان ایرانی برای کار باید به افغانستان بروند.

حالا زمان گذشته و آن «20 سال دیگری» که خبرنگار بی بی سی در گزارشش می گوید فرارسیده و «افغانستان پیشرفته‌تر از ژاپن»، پیش چشم مردم این کشور و سایر ملل جهان است.


و حالا این مردم افغانستان هستند با کشوری ویران شده و وعده‌های پوچ آمریکا.طالبان دوباره برگشته و بدون کمترین هزینه‌ای بر تمام افغانستان سیطره پیدا کرده؛ دولت ساخته و پرداخته آمریکا و ارتشی که میلیاردها دلار هزینه نظامی روی دست مردم افغانستان گذاشته، حتی چند روز هم مقابل طالبانی که با ابتدایی‌ترین وسایل نظامی می جنگیدند مقاومت نکرد، اشرف غنی رئیس جمهور تحمیل شده آمریکا همچون محمدرضا پهلوی شبانه از کشور فراری شد آنهم با دزدیدن میلیون ها دلار از جیب مردم مظلوم اففانستان.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: گزارش خبرگزاری فارس بی بی سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۰۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • تأسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • تاسیس یک میلیون صنف آموزش‌های اجتماعی در افغانستان
  • طالبان خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • سخنگوی طالبان گزارش یوناما را تکراری و تبلیغاتی خواند
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب